5000km door de Gelderse Streken

Dag #28: Museum More, Gorssel July 28, 2015

Etappe # - Kaart

Afstand

Gem. snelheid

Tijd op de weg

Checkins

Instagram

Mirre #5000kmgld

Bekijk alle verhalen

Museum More, Gorssel

July 28, 2015

Museum More in Gorssel is net geopend en trekt nu al 3000 bezoekers per week, dat is ruim boven verwachting! Geen wonder, want de collectie schilderijen is er één om U tegen te zeggen. Alsook het gebouw dat dankzij het vele glas en licht een open indruk maakt.

Dag 28_019

De muren zijn gemaakt van 6500 stukken Frans leisteen.

(lees hieronder verder)

 

 

 

Media

De schilderijen komen grotendeels uit de collectie van Dirk Scheringa, je weet wel, van de DSB Bank die failliet ging. Een rijke Nederlander, Hans Melchers, kocht de collectie en stelt 200 van de 1100 schilderijen nu tentoon in het prachtige Museum More.

Dag 28_005

Neem bijvoorbeeld dit schilderij van Sal Meijer. Een schilderij met een verhaal. Men dacht namelijk dat het ging om een Amsterdamse gracht, alleen wisten ze niet welke. Er werd een oproep in de Telegraaf gedaan en er kwam binnen een uur reactie. Wat bleek? Het was geen Amsterdamse gracht, maar de Delftse Vaart in Rotterdam!

Dag 28_015

Of deze, een schilderij van Carel Willink. Hij is gemaakt in 1933, de tijd waarin een zappelin over Amsterdam vloog.

Dag 28_024

Deze foto is gemaakt in het atelier van Carel Willink. Hij maakte dit portret van zijn vrouw Mathilde bij wijze van afscheid toen zij uit elkaar gingen. Het schilderij hangt in Museum More, net als deze foto en ook de originele jurk komt er binnenkort bij.

De collectie wisselt een paar keer per jaar. Daarnaast heeft de eigenaar Kasteel Ruurlo aangekocht en daar komt in 2017 ook een tentoonstelling in. 

Meer weten en/of een bezoek brengen? http://museummore.nl/

 

Comments

Op de hoogte blijven?