5000km door de Gelderse Streken

Dag #43: Stadsmuseum Doetinchem August 12, 2015

Etappe # - Kaart

Afstand

Gem. snelheid

Tijd op de weg

Checkins

Instagram

Mirre #5000kmgld

Bekijk alle verhalen

Stadsmuseum Doetinchem

August 12, 2015

Het is muisstil op de camping. De zon is bijna onder en de silhouetten van de bomen worden steeds zwarter. Bij sommige tentjes lezen mensen bij kaarslicht de krant. Anderen doen de laatste afwas voordat ze naar bed gaan. Het is gelukkig nog warm, maar echt een zwoele zomeravond kun je het niet noemen. Wisten jullie dat er vanavond een vallende-sterrenregen te zien is? Dat is misschien wel een goede reden om op te blijven en mijn matje vanavond buiten neer te leggen.

In de Achterhoek zijn veel kampeerterreinen en ik heb er nu drie gehad: De eerste (Tamaring in Ruurlo) was een rustige familiecamping, daarna kwam ik op een camping (de Wildhoeve in Emst) met animatieteam en zwembad, de derde camping (de Paalberg in Ermelo) had ook een zwembad maar wel de rust van de eerste camping en was prachtig gelegen in de bossen en dit is dus nummer vier!

(lees hieronder verder)

 

Media

Tijd om mijn (rust-)dag te overpeinzen.

Ik heb heerlijk geslapen in deze villa met bad(!!):
Dag 42 014 Dag 42 018
Hotel villa Ruimzicht in Doetinchem. 

Holistische massage

Omdat het vandaag mijn rustdag is, hoefde ik niet te fietsen. Wel had ik een uitnodiging van Linda Nijland, voor een Holistische massage in haar praktijk in Varsseveld. Bij een holistische massage wordt niet alleen aandacht besteed aan je lichaam, maar ook aan je geest.

Ik word met een kop thee ontvangen en we praten eerst een tijdje voordat we aan de massage beginnen. Ook doen we een ontspanningsoefening en daarna mag ik op de tafel gaan liggen. Terwijl Linda mijn kuiten masseert, vraagt ze me of ik ook knelpunten voel. Ze legt de vinger letterlijk op mijn zere plek in de spier en vraagt me om er met mijn gedachten aandacht aan te geven. Na een minuut of twee gaat ze door naar de volgende ‘knoop’ in mijn spieren. De steken en het brandende gevoel gaan weg en naderhand voelen mijn benen alleen nog maar warm en ontspannen. Helemaal top!

Dag 43 021 Dag 43 015 

Stadsmuseum Doetinchem

‘s Middags heb ik een afspraak staan bij het Stadsmuseum in Doetinchem. Beneden staat een grote maquette van de stad, zoals die was vóór de tweede wereldoorlog. (De stad werd helaas gebombardeerd door de geallieerden die dachten dat het een Duitse stad was..) Ook hebben ze nu een tijdelijke tentoonstelling over vrouwen die belangrijk zijn geweest voor Doetinchem en je kunt er een klaslokaal uit 1930 bewonderen.

Het mooiste verhaal is die van Limp. Hij was een dakdekker in de 17e eeuw en bezig om de kerktoren van een nieuw dak te voorzien, maar hij gleed uit. Dat had hem bijna zijn leven gekost, ware het niet dat hij met zijn schoen achter één van de haken op het dak bleef hangen. Daar bungelde hij dan, ondersteboven!
(lees hier het hele verhaal)

De schoen en de haak kun je nog steeds bewonderen in het stadsmuseum:

Dag 43 034

Comments

Op de hoogte blijven?