5000km door de Gelderse Streken

Dag #74: Appelpop, Tiel September 12, 2015

Etappe # - Kaart

Afstand

Gem. snelheid

Tijd op de weg

Checkins

Instagram

Mirre #5000kmgld

Bekijk alle verhalen

Appelpop, Tiel

September 12, 2015

Dag 74 029

Op de kade van Tiel staan drie grote podia. Mensenmassa’s stromen vanuit alle hoeken toe. Het zijn niet de minste namen die komen optreden tijdens de 24e editie van Appelpop: Anouk, Dotan, Kensington… En dàt voor een gratis festival!

Dag 74 023

Ik ga als eerste naar het optreden van Waylon. Ik had hem al eens eerder gezien, maar het blijft een rasechte artiest die zomaar de hele tent op zijn kop kan zetten. De grote tent staat vol en het is nog niet eens avond.. Vorig jaar kwamen er 125.000 mensen op dit festival af.

(lees hieronder verder)

 

Media

Dag 74 014

Ook backstage is het feest. De bands spelen alvast ‘warm’ voor een geïnteresseerd publiek.

Dag 74 030

De sfeer is gemoedelijk. Er loopt werkelijk van alles rond, van jong tot oud. Je kunt wel zien dat dit festival al jaren georganiseerd wordt, want alles loopt gesmeerd. De stad is erop voorbereid met speciale terrassen en menu’s en ook op het festival zijn eten, drinken, sanitair en doorstroom goed geregeld…

Dag 74 045

… totdat de avond valt, want zodra Kensington begint te spelen puilt de tent van het hoofdpodium uit. Zelfs daarbuiten nog staan mensen rijen dik van het concert te genieten. Er is geen doorkomen meer aan, maar de sfeer blijft gezellig!

Vandaag heb je ook weer een paar keer mee kunnen genieten via de livestream. Gemist? Je kunt het optreden van La Pegatina hier terugzien.

Vanavond slaap ik in een Festipi. Een festival-tipi! Daarover morgen meer, want het is nu te donker om foto’s te maken 😉

Comments

Op de hoogte blijven?