5000km door de Gelderse Streken

Dag #77: Ezelvakantie en weeshuismuseum September 15, 2015

Etappe # - Kaart

Afstand

Gem. snelheid

Tijd op de weg

Checkins

Instagram

Mirre #5000kmgld

Bekijk alle verhalen

Ezelvakantie en weeshuismuseum

September 15, 2015

Wat een pech vandaag! Mijn smartphone, mijn steun en toeverlaat, heeft het begeven! Geen twitterberichtjes, geen livestream en geen tracker vandaag. Gelukkig is het probleem inmiddels opgelost en kan ik jullie morgen weer met volle overtuiging voorzien van de leukste nieuwtjes uit Gelderland!

Ik heb natuurlijk wel weer een hoop meegemaakt. Vandaag ging ik langs bij het Weeshuismuseum in Culemborg en gisteren werd ik tegemoet gefietst en uitgenodigd door Sonja van ezelvakantie.nl.

(lees hieronder verder)

Dag 76 028

Media

Ezelvakantie

Het begon allemaal op vakantie in de bergen. Sonja en haar man wandelden graag, maar toen de kinderen kwamen werd een lange afstand haast onmogelijk… Totdat ze een ezelverhuur tegenkwamen. Voor een paar dagen kon je zo’n ezeltje huren. Die kon dan de bepakking dragen en eventueel de kinderen wanneer ze moe werden. Bovendien bleek het reuze gezellig om zo’n beestje mee te hebben en hadden ze ontzettend veel aanspraak van andere wandelaars.

Het idee ontstond om dat in Nederland ook aan te bieden en voilà: “Ezelvakanties” was een feit! Voor één of meerdere dagen kun je een ezeltje mee krijgen. Sonja zorgt ervoor dat je weet hoe je hem/haar moet verzorgen en boekt de overnachtingen. “Op de campings waar ik mee samenwerk vinden ze het geen probleem. Ze vinden het juist leuk dat er af en toe een ezeltje komt logeren!” Je hoeft niet per sé te overnachten in een tent, maar dat kan ook in een trekkershut of pipowagen. De uitgestippelde wandelingen zijn zo’n 15 kilometer lang “maar je kunt ze natuurlijk altijd langer of korter maken” aldus Sonja. 

Mij lijkt het een ontzettend leuk idee, dus we maken een ommetje met Timo de ezel. Het valt me mee hoe graag Timo met me mee loopt. Zo koppig als een ezel? Alhoewel hij graag even alle grassprietjes langs de kant van de weg wil proeven, loopt hij zonder aarzelen met me mee. Samen op pad: Ik vind het wel gezellig! Jammer dat ik hem straks alweer moet inleveren bij zijn baasje.

Eénmaal terug eten we een stuk zelfgebakken perentaart. Vers en nog warm uit de oven! Het is echt appels- en perentijd. Overal zie je langs de weg bomen met knalgroene bladeren en knalrode appels ertussen. Fruittelers zijn druk bezig met het vullen van houten kisten voor de verkoop. Het moge duidelijk zijn: Het fruitcorso in Tiel komt eraan!

Het weeshuismuseum

Via de website kreeg ik een tip binnen om naar het Weeshuismuseum in Culemborg te gaan. Ik heb ooit de musical over het weeskind “Annie” gezien. Films geven altijd een triest beeld van de vroegere weeshuizen. Eens kijken of dat beeld klopt! (Het was wat winderig op de binnenplaats; later wordt het geluid beter:)

Comments

Op de hoogte blijven?