5000km door de Gelderse Streken

Dag #89: Living Statues festival, Arnhem September 27, 2015

Etappe # - Kaart

Afstand

Gem. snelheid

Tijd op de weg

Checkins

Instagram

Mirre #5000kmgld

Bekijk alle verhalen

Living Statues festival, Arnhem

September 27, 2015

Het was vandaag een mooie fietsdag. Gisteren had ik vier meefietsers en vandaag drie. Zo is het echt genieten en ook goed vol te houden 🙂 Komende week fiets ik nog richting Veluwe en daarna naar de Achterhoek. Vandaag ging ik op bezoek bij het Living Statues festival in Arnhem, maar ook kwam ik een onverwachte parel tegen:

Snelfietsroute Arnhem-Nijmegen

Gisteren kwam ik per toeval terecht op de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. Het is een gladde en brede “rode loper” die rechtstreeks naar Nijmegen voert. Ideaal! Vandaag moest ik weer terug naar Arnhem. Al in hartje Nijmegen kwam ik de rode loper tegen en dus besloot ik de hele snelfietsroute te doen. De fietser die zich hierop begeeft voelt zich koning, want je krijgt opeens overal voorrang!

IMG_0490
Koningin Mirre op de rode loper.

(lees hieronder verder)

Media

Halverwege mijn recordpoging snelfietsen krijg ik een Twitter-berichtje van Sjors van Duren. Hij werkt voor de gemeente en is mede-verantwoordelijk geweest voor de snelfietsroute. Hij zag me langsfietsen en vraagt of hij een stukje met me mee kan. Natuurlijk! Ik wacht hem op en even later fietsen we samen verder.

De hippe lantaarnpalen hebben lampen in de vorm van een fietsketting en om de drie kilometer staat een kunstwerk als welkome afleiding. Alhoewel die afleiding niet echt nodig is, want het fietspad leidt door een mooi stuk natuur.
We rijden ook door een tunneltje. Sjors vertelt dat dat tunneltje speciaal is. Er branden lampen die iedere keer een andere kleur krijgen “en met onze app kun je die kleuren zelf bedienen!” zegt Sjors. Wat cool! De app heet Bicycle Buddy en hoe vaker je door de tunnel fietst, hoe meer kleuren je kunt kiezen.

IMG_0500In deze tunnel kun je de kleuren bedienen met de app “Bicycle Buddy”

World Living Statues festival, Arnhem

In Arnhem aangekomen is het World Living Statues festival volop aan de gang. Drommen mensen verzamelen zich rondom de levende standbeelden.

IMG_0516

Ik heb een klein filmpje gemaakt om jullie van de sfeer te laten proeven:

Het was vandaag een mooie zonnige dag. Daarvan hoop ik er nog 10 te krijgen! Op 8 oktober stop ik met fietsen. Eindbestemming: Nijmegen. Ik nodig jullie allemaal uit om die dag mee te fietsen! Meld je aan via info@5000kmgeldersestreken.nl.

Comments

Op de hoogte blijven?