5000km door de Gelderse Streken

Dag #98: Bronkhorst October 6, 2015

Etappe # - Kaart

Afstand

Gem. snelheid

Tijd op de weg

Checkins

Instagram

Mirre #5000kmgld

Bekijk alle verhalen

Bronkhorst

October 6, 2015

Vroeger stond hier in Bronkhorst een groot kasteel. De heren van Bronkhorst waren vooraanstaande edellieden tijdens de Middeleeuwen en lieten dat graag zien. Samen met de omliggende boerderijen kreeg dit dorp stadsrechten en werd daarmee het kleinste stadje van Nederland. Tenminste… Dat zeggen ze, maar blijkt helemaal niet waar te zijn, want er zijn drie stadjes (waaronder Staverden) die nog kleiner zijn dan Bronkhorst.

(lees hieronder verder)

Media

Dickens Museum

In het Dickens Museum tegenover mijn herberg staan levensgrote poppen gebaseerd op de karakters uit de boeken, er is een theater en ze hebben er natuurlijk stapels boeken. Het was vandaag gesloten, maar morgen horen jullie hier zéker meer over..!

Waka Power

Om mijn apparatuur op te laden maak ik gebruik van de WakaWaka Power. Een zonnelader met een goed doel, want voor elke waka die je koopt, wordt er één naar een ontwikkelingsland gestuurd. Zo hebben zij gratis licht en energie! Zelf vind ik hem super handig, want achterop de fiets laadt hij binnen en dag op en zo heb ik genoeg energie om mijn telefoon en gopro op te laden.

Comments

Op de hoogte blijven?