creditcard fraude

creditcard fraude

Op een dag ziet u een aantal kosten die u niet herkent op uw creditcardafschrift, dus u belt uw kaartuitgever en dient een fraudemelding in. Je krijgt een vervangende kaart met een nieuw nummer, maar een paar maanden later gebeurt hetzelfde weer.

Het blijkt dat u het slachtoffer bent van herhaalde creditcarddiefstal en om het probleem voor eens en voor altijd op te lossen, moet u enkele stappen ondernemen om te leren hoe u de blootstelling van uw creditcard aan beveiligingsrisico’s kunt beheren. Blijf lezen om erachter te komen hoe u hiaten in de beveiliging van uw kaart kunt ontdekken en hoe u deze hiaten kunt dichten om fraudeurs uit uw financiën te houden.

Hoe kan uw creditcard herhaaldelijk worden aangetast?
Er zijn verschillende manieren waarop u het slachtoffer kunt worden van herhaalde creditcarddiefstal. Hier zijn vier van de meest voorkomende bronnen van compromissen, evenals hoe u er een einde aan kunt maken. visa cards online aanvragen.

Hacken
Wat het is: aangezien mensen tegenwoordig de meeste van hun financiële transacties uitvoeren met hun computers en mobiele apparaten, zijn deze tools doelen met hoge prioriteit voor creditcarddieven. Een van de meest voorkomende soorten cyberaanvallen is phishing, waarbij oplichters u proberen te onttrekken aan uw persoonlijke gegevens door middel van nep-e-mails, nep-sms-berichten en nep-websites. zakelijke kaartcard aanvragen.

Een phisher die toegang krijgt tot uw e-mail, kan die gebruiken om in te breken op accounts die u gebruikt voor online winkelen en daar voortdurend schade aanrichten, of erger nog, ze kunnen toegang krijgen tot uw bank- of creditcardrekening zelf. Het is ook mogelijk dat een hacker uw computer of apparaat infecteert met schadelijke software of malware, waardoor een hacker u kan bespioneren. Met behulp van malware kan een hacker bijhouden wat u typt met behulp van een keylogger of informatie die u op websites invoert met behulp van een formuliergrijper, en gemakkelijk uw nieuwe kaartgegevens ophalen telkens wanneer u die kaart online gebruikt.

Hoe dit op te lossen: Als u vermoedt dat iemand toegang heeft tot uw online accounts, moet u bij de eerste stap onze wachtwoorden wijzigen om ze te blokkeren. Twee-factor-authenticatie dient ook als een waarschuwingssignaal voor u dat iemand probeert toegang te krijgen tot uw account – dus als het beschikbaar is, gebruik het dan. Het opslaan van uw creditcard op uw online accounts vergroot de kans dat uw kaart wordt gehackt. Het kan je leven wat ongemak bezorgen, maar op de lange termijn is het de moeite waard.

Door antivirussoftware te installeren en regelmatig bij te werken, wordt uw computer beschermd tegen ongewenste indringers zoals virussen en andere kwaadaardige handelingen. Goede gewoonten op het gebied van cyberbeveiliging, zoals goed wachtwoordbeheer en het vermijden van verdachte e-mails en links, het gebruik van openbare Wi-Fi en het gebruik van een wachtwoordbeheerder, helpen u om uw informatie veilig en beveiligd te houden.

Kaart skimming
Wat het is: het skimmen van kaarten gebeurt wanneer een nep-apparaat is bevestigd aan de kaartsleuf waar u met uw creditcard veegt. Dat nep-apparaat verzamelt creditcardgegevens die later worden gebruikt om creditcardfraude te plegen. Deze apparaten worden steeds subtieler en geavanceerder en passen bijna perfect bij de machines waarop ze zijn geplaatst. Met voldoende kennis kan een crimineel een skimmer op elke kaartlezer zetten, maar ze verschijnen het vaakst op openbaar blootgestelde terminals zoals geldautomaten en benzinestationpompen. Sommige skimming-operaties betalen ook restaurant- en winkelpersoneel voor skim-kaarten die klanten hen geven, wat nog moeilijker te detecteren is, omdat u in die situaties vaak niet zelf de kaartlezer kunt controleren.

Hoe het op te lossen: hoewel skimmers moeilijk te detecteren zijn, hebben ze een paar veelbetekenende tekenen. Zoek naar kleine verschillen in ontwerp tussen betaalterminals en wees op uw hoede voor numerieke toetsen met stijve, niet-reagerende knoppen. Trek ook aan de kaartsleuf om te zien of deze los schudt en let op borden die niet in orde zijn op nabijgelegen terminals, want kaartdieven zetten ze soms op om mensen om te leiden naar een terminal die ze hebben uitgerust met een skimmer. Afgezien daarvan kunt u ook proberen de bedrijven die u bezoekt te variëren of uw betalingsmethoden een paar maanden uit te wisselen om te zien of dat iets verandert. Als je een tijdje een restaurant vermijdt en tegelijkertijd een extra lange kloof ervaart tussen pogingen tot kaartfraude, heb je misschien net de bron van de diefstal beperkt.

Gecompromitteerde handelaren
Wat het is: soms wordt uw kaart die wordt gestolen niet een zwak punt in uw beveiliging, maar in de beveiliging van een bedrijf dat u gebruikt. Bij fysieke winkels kunnen hun elektronische kassasystemen worden geïnfecteerd met malware die creditcardgegevens naar een derde partij stuurt – iets wat we de afgelopen jaren vaak hebben gezien met datalekken bij hotelketens en retailers.

E-commerce websites zijn ook riskant, omdat hackers betalingsgegevens van klanten van hun servers kunnen schrapen (die vaak in bulk worden verkocht op het dark web), of de eigenaren van de website gewetenloos genoeg kunnen zijn om zelf creditcards te stelen (meestal iets dat u ‘ Ik kom schetsmatig buitenlandse websites tegen of klik op kwaadaardige of neplinks). In beide gevallen jijkan niet zeker zijn van de beveiligingsmaatregelen die de meeste bedrijven nemen om uw informatie veilig te houden, dus u kunt lang bij een bedrijf winkelen zonder te weten dat dit een bron is van uw creditcarddiefstal.

Hoe het op te lossen: voor fysieke winkels kun je niet veel anders doen dan wat eerder werd beschreven in het gedeelte over skimming. Vermijd bedrijven waar u regelmatig winkelt, of verander uw betaalmethoden een tijdje om te zien of dat het diefstalpatroon überhaupt verandert. Met e-commerce websites heb je nog een paar opties, zoals ervoor zorgen dat je verbinding beveiligd is met HTTPS wanneer je uitcheckt en op zoek bent naar een keurmerk van een vertrouwde organisatie, zoals TRUSTe of het Better Business Bureau.

Zorg er bovendien voor dat u zich op de juiste website bevindt wanneer u van plan bent een aankoop te doen – zoiets eenvoudigs als een paar getransponeerde letters in een URL kan het verschil betekenen tussen een legitieme site en een nepsite die bedoeld is om uw informatie te stelen. Grotere websites zoals Amazon en Etsy zijn redelijk veilig om zaken mee te doen, maar kleinere websites zullen eerder gehackt worden of deelnemen aan regelrechte criminele activiteiten zoals creditcarddiefstal, dus ga voorzichtig te werk. Hetzelfde geldt voor winkelen in apps op je telefoon of andere apparaten: zorg ervoor dat je een legitieme app gebruikt.

Bekende fraude
Wat het is: Helaas blijkt de dader in veel gevallen van herhaalde identiteitsdiefstal of fraude iemand te zijn die u kent, zoals een familielid of verzorger. Bekend als bekende fraude, kan dit type identiteitsdiefstal het meest frustrerend zijn, omdat mensen vaak minder snel iemand vermoeden die dicht bij hen staat dan een vreemde als hun creditcard wordt aangetast. Een toegewijde creditcarddief in uw midden kan zelfs uw e-mail onderscheppen of een adreswijzigingsformulier indienen om ervoor te zorgen dat ze een blik werpen op uw nieuwe kaartnummer voordat u dat doet.

Hoe het op te lossen: als u herhaaldelijk creditcarddiefstal ervaart en geen van de andere bronnen van compromissen die we hebben beschreven de boosdoener lijkt, dan wilt u misschien goed naar de mensen om u heen kijken. Bekende fraude heeft een emotionele lading die fraude door een vreemde niet veroorzaakt, maar u moet het toch melden omdat de negatieve gevolgen voor uw krediet en uw leven de komende jaren schadelijk kunnen zijn. Stappen die u kunt nemen om verdere fraude te voorkomen, zijn onder meer het opsluiten van uw belangrijke documenten en informatie in een persoonlijke kluis waartoe u alleen toegang heeft, het gebruik van een postbus om uw post te ontvangen en ervoor te zorgen dat niemand anders toegang heeft tot uw accounts dan u.

Het maakt niet uit hoe uw creditcard wordt gestolen, een ding dat u kan helpen deze en andere vormen van fraude op te sporen en aan te pakken, is een dienst voor bescherming tegen identiteitsdiefstal. Deze services controleren de zwarte internetmarkt om te zien of uw informatie op frauduleuze wijze wordt verhandeld, gebruikt of verkocht, controleren uw kredietrapporten om u te waarschuwen als er veranderingen worden gedetecteerd en bieden hulp bij het herstellen van uw identiteit in het geval dat u slachtoffer wordt.

Recent Posts

Categories

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Travel

Wat is algemeen winkelen?

Historisch gezien was algemeen winkelen de naam gegeven aan kleine winkelinstellingen die dienden als one-stop winkels voor lokale bewoners de beste koolomonoxidemelder . Deze vestigingen waren vaak gericht op de specifieke behoeften van hun gemeenschap en werden sociale hubs.